Letecká spoločnosť Wizz Air oslavuje prvý rok pôsobenia na letisku v Bratislave. Nielen pri tejto príležitosti sa v piatok 10.marca konala tlačová konferencia na letisku Bratislava za účasti komunikačnj manažérky Wizz Air - p. Soriny Ratz a generálneho riaditeľa Letiska M.R.Štefánika - p. Ivana Trhlíka. Dôvodov na tlačovú konferenciu dnes bolo hneď viacero - okrem ohlásenia novej linky z Bratislavy do Sofie sa konal zároveň aj inauguračný let na linke z rumunského Klužu do Bratislavy.

Wizz Air začal prevádzku na letisku v Bratislave v marci 2016 spustením linky do Skopje. Pôvodná skepsa z nezvyčajnej linky sa pritom rýchlo vytratila, nakoľko o linku bol a je stále značný záujem.  Na tomto úspechu Wizzair mohol stavať a za prvý rok pôsobenia v Bratislave rozšíril sieť liniek z Bratislavy  na 6 liniek do 6 krajín. A kým k dnes otvorenej linke do Rumunska možno pristupovať s určitou skepsou, vyzerá že aj tento krok Wizzairu je premyslený a je za ním reálny dopyt cestujúcich.

S rastom počtu destinácii tak je očakávaný aj značný nárast počtu cestujúcich Wizzairu. Tých by malo byť tento rok okolo 240 000, čo by výrazne malo prispieť aj k rastu bratislavského letiska. Určite k tomu prispeje aj nová linka do Sofie, ktorá bude prevádzkovaná od 30.júna 2017 4x týždenne v pondelok, stredu, piatok a nedeľu. V roku 2017 tak okrem existujúcich liniek do Skopje v Macedónsku, Kyjeva na Ukrajine a Kľužu v Rumunsku otvorí Wizzair ešte ďalšie 3 nové linky - do Tuzly v Bosne a Hercegovine (27.3.2017), Varšavy v Poľsku a Sofie v Bulharsku od 30.6.2017. Zároveň Wizz Air zvyšuje frekvenciu letov do Skopje a Kyjeva na 4x týždenne, rovnako ako do Varšavy a Sofie. Tuzla bude spojená s Bratislavou 3x do týždňa. 

Vzhľadom k tomu, že je ešte len začiatok marca, môžeme očakávať že Wizzair ešte bude pokračovať v ohlasovaní liniek z Bratislavy či navyšovaniu počtu letov počas roku 2017. Podľa našich informácii nás čaká v tomto roku ohlásenie ešte jednej destinácie v podaní Wizzairu.