S množiacimi sa náznakmi že prichádza druhá vlna pandémie Covid-19 sa stále viac štátov uchyluje k uzatváraniu svojich hraníc. Ďalšou z nich je Maďarsko, ktoré od 1. Septembra uzatvorí svoje hranice pre cudzincov. Občania Maďarska síce cestovať budú môcť, no po príchode do zahraničia budú musieť podstúpiť povinnú karanténu. 

 

Letecká doprava tak opätovne dostane ranu pod pás, nakoľko s novými obmedzeniami príde s najväčšou pravdepodobnosťou k opätovným redukciám liniek z/do Maďarska. V posledných týždňoch pritom práve budapeštianske letisko postupne ožívalo, pričom viacero dopravcov vrátane Ryanairu, Wizzairu či EasyJetu pristúpili k obnoveniu letov do viacerých destinácii. Tieto však po sprísnení opatrení čaká nemilý osud a lety letecké spoločnosti pristúpia s najväčsou pravdepodobnosťou k ich redukcii alebo úplnému zrušeniu.

Svoje hranice tento týždeň uzavrela už Ukrajina a vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu je vysoko pravdepodobné že štátov ktoré uzavú svoje hranice bude postupne pribúdať. Viaceré letecké spoločnosti sú pritom po katastrofálnej letnej sezóne na pokraji krachu a tradične stratovú zimnú sezónu nemusia prežiť.