Austrian Airlines sa rozhodli k 3. aprílu zrušiť lety medzi Viedňou a Delhi, odvolávajúc sa na zlé hospodárske výsledky linky ako aj problémy s kapacitou lietadiel. Austrian tak definitívne končí svoje angažmá na Indickom subkontinente, kam lietal od roku 1997. Viedenské letisko však podľa všetkého o spojenie s Indiou nepríde - do Viedne sa údajne chystá Air India.

 

Kým ešte pred pár rokmi Austrian Airlines lietali v Indií hneď do dvoch destinácií (Mumbai, Delhi), donútila ich silná konkurencia a nízke ceny leteniek k definitívnemu odchodu z tejto krajiny. Lety do Indie boli pritom dobre vyťažené - linku do Delhi využilo každý rok približne 90 000 cestujúcich, z ktorých približne dve tretiny boli tranzitný cestujúci, ktorí z Viedne pokračovali ďalej - najmä do USA. Problémom však boli nízke ceny leteniek, pri ktorých Austrian nedokázal linku prevádzkovať ziskovo a tak prišlo k jej zrušeniu. Ďalším dôvodom je, že Austrian v letnom letovom poriadku otvára linku do Šanghaja, na ktorú potrebuje lietadlo. Vzhľadom k tomu, že nové widebody lietadlá pribudnú do flotily až v roku 2017 sa už dlhšie špekulovalo, že nové lety do Číny si vynútia zrušenie niektorej súčasnej destinácie v sieti Austrianu. 

 

Nahradiť Austrian na linke do Delhi by mal údajne indický národný dopravca Air India, ktorý je rovnako ako Austrian členom Star Alliance. Jednania o spustení letov sú v pokročilom štádiu a podľa kuloárnych informácií sa rieši už len dátum podpisu zmluvy a oficiálneho ohlásenia. Na linku by mal byť nasadený Boeing 787 Dreamliner, ktorý by mal vo Viedni pristávať v pre spotterov atraktívnych časoch.