V 90-tych rokoch to bol úplne bežný typ lietadla vo Viedni - Fokker 50 tvoril totiž hlavnú časť regionálnej flotily Austrian Airlines. V súčasnosti sa však jedná o značnú raritu a na okolitých letiskách tento typ nie je možné vidieť. Počas letného letového poriadku sa však spotteri môžu tešiť, nakoľko tento typ si v období od 3. apríla do 10. septembra prenajme od VLM rakúska spoločnosť Peoples Vienna Line, ktorá prevádzkuje pravidelné lety na trase medzi Altenrheinom a Viedňou. Primárne bude toto lietadlo nasadzované na rôzne, prevažne chartrové lety z Altenrheinu (napr. Pula) avšak každú nedeľu bude nasadzované aj na let do Viedne. Prílet linky PE122 bude vo Viedni o 17:00 a odlet PE123 bude o 17:50.

 

Fokker 50 v súčasnosti prevádzkuje v Európe len pár spoločností. Belgické VLM Airlines prevádzkujú druhú najpočetnejšiu európsku flotilu so 14 lietadlami tohoto typu. Okrem nich prevádzkujú v Európe tento typ ešte Vision Air (2), Miniliner (2 v nákladnej úprave), Minoan Air (1), Largus Aviation (2), Air Iceland (4), Denim Air (2), Cityjet (3), Air Vallee (1) a najväčší prevádzkovateľ tohoto typu v Európe - švédsky Amapolaflyg (16). 

 

Aj vzhľadom k tomu, že tento typ budú viaceré z uvedených spoločností postupne nahrádzať novšímy lietadlami, odporúčame využiť možnosť vidieť tento typ pravidelne vo Viedni.