Letecký útvar MV dnes vo večerných hodinách prevzal Airbus 319-115CJ registrácie G-NMAK od spoločnosti Twinjet. Lietadlo výrobného čísla 2550 prvý krát vzlietlo 15. septembra 2005 a o 12 dní neskôr bolo prevzaté spoločnosťou Twinjet, ktorá ho prevádzkovala do dnešného dňa pre kuwaitskú spoločnosť Al Kharafi Aviation 2000 Ltd.   Lietadlo bolo zakúpené ako náhrada za súčasný Tupolev 154M a kúpna cena za Airbus bola dohodnutá na úrovni 41 999 000 EUR. Lietadlo po prílete do Bratislavy v štvrtok bude preletené do Ostravy, kde dostane nový náter.

 

 

Ten bol vybraný spomedzi viacerých návrhov, pričom podľa našich informácií by podľa víťazného návrhu malo lietadlo na smerovke niesť trikolóru slovenskej vlajky ako aj štátny znak a na trupe by mala byť znázornená aj podobizeň generála M.R. Štefánika.

 

Flotilu vládnej letky by mali následne rozšíriť aj dve lietadlá Fokker 100 spoločnosti M-Jet, ktoré v súčasnosti sú už značnú dobu odstavené na bratislavskom letisku. Tieto by mali nahradiť už dosluhujúce Jakovlevy JAK-40.