Nemecká letecká spoločnosť ktorá vlastní okrem iného aj rakúsku spoločnosť Niki sa rozhodla predať 49% podiel spoločnosti Niki. Ten za sumu 300 miliónov EUR kupuje spoločnosť Etihad. Cieľom transakcie je primárne poskytnúť spoločnosti Air Berlin finančnú injekciu, ktorú nutne potrebuje na to, aby vedela prežiť stratovú zimnú sezónu. Zároveň sa Air Berlin chce viac koncentrovať na klasický model sieťového dopravcu a predajom Niki sa zbavuje častí koncernu, ktoré sa koncentrovaly na sezónne dovolenkové destinácie. 

 

 

Budúcnosť rakúskej spoločnosti Niki by pritom mal spočívať v zlúčení s nemeckou spoločnosťou TUIfly, čím by mala vzniknúť nová spoločnosť s krycím názvom Blue Sky, ktorá by mala byť jedným z najväčších hráčov v Európe v segmente dovolenkových destinácii. Air Berlin sa touto transakciou zbaví aj nevýhodného prenájmu 17. lietadiel, ktoré si prenajímal práve od TUIfly. 

 

Nejasné je, aký vplyv bude mať táto zmena na letový poriadok Air Berlinu / Niki z Viedne. Očakáva sa však že Air Berlin prevezme všetky lety medzi Rakúskom a Nemeckom. O osude zvyšných destinácii by sa malo rozhodnúť v najbližších mesiacoch.