Trojnásobný víťaz Formule 1 a rovnako trojnásobný majitel leteckých spoločností Niki Lauda sa rozhodol opäť vstúpiť do leteckého biznisu. Tesne pred vianocami sa uskutočnila transakcia v ktorej Niki Lauda kúpil rakúsku spoločnosť Amira Air ktorá sa koncentruje na prenájom bizjetov. Detaily transakcie ani kúpna cena nie je známa, no podľa vyjadrení Niki Laudu pre rakúske noviny Die Presse to bolo "šialene drahé".

 

Spoločnosť Amira Air bola založená v roku 2004 a v súčasnosti prevádzkuje 14 lietadiel - 1 Citation Jet CJ2, 9 lietadiel Bombardier Challenger 300/604 a 4 lietadlá Bombardier Global Express/5000/6000.  Jej majiteľom bol až donedávna rakúsky podnikateľ Ronny Pecik, ktorý vlastnil aj majetkový podiel v SkyEurope a v roku 2009 vyvíjal značnú snahu na záchranu spoločnosti pred bankrotom.

 

Lauda nekonkretizoval do detailov svoj zámer s Amira Air, ani či spoločnosti ponechá jej súčasný názov. Isté je, že nemôže použiť voje meno - práva na obchodnú značku "Lauda" a "Niki" vlastnía Austrian Airlines resp. Air Berlin. Isté však je, že aj u Amira Air bude lietať ako pilot.