Zamestnanci ruskej leteckej spoločnosti Orenair sa listom obrátili na prezidenta Vladimíra Putina po tom, čo 25. decembra vyšlo najavo, že Orenair čaká ukončenie prevádzky a prepúšťanie zamestnancov. Podľa rozhodnutia predstavenstva spoločnosti totiž Orenair čaká k po 26. marci zastavenie letov a k 1. júnu 2016 bude dopravcovi odobratá licencia. Podľa autorov listu príde o prácu 2500 zamestnancov spoločnosti.

 

Už skôr síce bolo ohlásené, že značky Orenair a Donavia tento rok z trhu zmiznú a pohltí ich ďalšia dcérska spoločnosť Aeroflotu - Rossija. Teraz však odborové organizácie bijú na poplach nakoľko sa obávajú, že Rossija zamestná namiesto nich personál zo skrachovaného Transaera, po ktorom prevezme aj časť flotily. Podľa odborov už Rossija zamestnala približne 900 stevardiek z Transaera a voľné pozície pre stevardky Orenairu už jednoducho nie sú. Odborové organizácie žiadajú v liste Putinovi o záruky, že neprídu týmto spôsobom o zamestnanie. 

 

Rossija sa po plánovanom spojení s Donaviou a Orenairom stane druhou najväčšou spoločnosťou v Rusku. Bázy bude mať v Moskve a Petrohrade, pričom práve bázy Orenairu v Orenburgu a Rostove na Done by mali byť značne zredukované.