Napriek nevydarenej letnej sezóne, počas ktorej počty cestujúcich na chartrových letoch poklesli o 16% sa letisku Bratislava darí pokračovať v raste. Po tom čo počty v auguste vzrástli len o 3%, podarilo sa letisku rast v septembri opäť zvýšiť na slušných 9% v porovnaní s minulým rokom. Celkovo bránami letiska prešlo v septembri 190 812 cestujúcich čo je najlepší výsledok od roku 2008. Celkovo za prvých 9 mesiacov letiskom prešlo 1 420 918 cestujúcich, čo je nárast o 13% oproti minulému roku. 

 

V zvyšných 3 mesiacoch však očakávame postupné spomalenie rastu a v novembri a decembri dokonca pokles počtu cestujúcich vzhľadom na menší počet letov Ryanairu oproti minuloročnému zimnému letovému poriadku. Zníži sa aj počet letov Pobedy na linke do Moskvy. Naopak nové linky Wizzairu (Skopje, Kyjev) a Ryanairu (Eilat) kompenzujú tento úbytok len mierne. Celkovo teda očakávame že letisko ukončí rok 2016 s približne 1,72 miliónom cestujúcich, čo by predstavovalo stále slušný nárast na úrovni približne 10,1% oproti roku 2015. 

 

Pokles počtu cestujúcich však môže byť výrazný počas prvých 3 mesiacov roku 2017 a letisko bude musieť výrazne zabrať ak chce počas letného letového poriadku 2017 tento pokles dohnať a priblížiť sa tak k 2 miliónom cestujúcich.

 

Medzimesačné porovnanie

 

{AimyChartsMonth} view:test3 {/AimyChartsMonth}