Po tom čo Air Berlin predal svoju dcérsku spoločnosť NIKI, prichádza v nej k výrazným zmenám v letovom poriadku. Dopravca sa vzhľadom na nastávajúcu fúziu s nemeckým chartrovým dopravcom TUIfly sa aj NIKI rozhodol zmeniť svoju stratégiu a ešte v rámci zimného letového poriadku zruší všetky svoje pravidelné linky okrem letov na Mallorku. Všetky ostatné pravidelné linky dopravca začne postupne rušiť od 30. januára. Konkrétne sa jedné o lety z Viedne do Paríža, Nice, Barcelony, Madridu, Valencie, Štokholmu, Hamburgu, Milána, Ríma, Hannoveru či Zurichu. Posledná linka ktorá bude zrušená je linka z Viedne do Abu Dhabi ktorá bude prevádzkovaná do 6. marca.

 

Na časti zrušených liniek začne naopak lietať dcérska spoločnosť Lufthansy - Eurowings, ktorá si od skupiny Air Berlin prenajala celkovo 33 Airbusov 319/320. Ďalšiu časť liniek prevezme pre zmenu Austrian, ktorý si od Air Berlinu prenajal 5 Airbusov na 6 rokov (rovnako ako Eurowings)

 

Niki by tak od marca mal prevádzkovať len lety do dovolenkových destinácii či charterové lety pre cestovné kancelárie. Vo flotile bude následne prevádzkovať len Airbusy 321. Predpokladá sa však, že aj po fúzii s TUIfly bude zachovaná obchodná značka Niki a dopravca si udrží aj rakúske AOC.