Letový poriadok na zimné obdobie u írskeho dopravcu v súčasnosti prechádza viacerými zmenami, ktoré sa dotknú aj letov z Bratislavy. U letov do Ríma príde k ich zrušeniu počas dvoch týždňov kvôli uzávierke letiska Ciampino, u letov do Londýna prichádza hneď k viacerým zmenám.

 

 

Lety Ryanairu na letisko Ciampino v Ríme budú ovplyvnené údržbou na dráhe letiska, ktoré si vyžiadajú jeho úplné uzavretie v období od 14.10. do 29.10. Ryanair počas tohoto obdobia časť letov preloží na letisko Fiumicino, no časť zruší. Lety z Bratislavy budú bohužiaľ v tej druhej skupine a lety v tomto období sú zrušené bez náhrady.

 

Linka z Bratislavy na letisko Stansted v Londýne sa v súčasnosti nepredáva na utorky a stredy. Kým na stránke dopravcu tieto lety niesú dostupné až do konca zimného letového poriadku, očakávame, že je to len dočasná zmena a dopravca lety pridá aj v tieto dni. S najväčšou pravdepodobnosťou totiž Ryanair mení ranné lety do Stanstedu, ktoré budú počas zimného letového poriadku prevádzkované lietadlami bázovanými v Stanstede. Táto zmena je už v rezervačnom systéme dopravcu viditeľná na letoch v štvrtok, nedeľu a na niektoré piatkové lety. V tieto dni odlieta lietadlo zo Stanstedu o 7:15 a v Bratislave pristáva 10:25. Spiatočný let je plánovaný s odletom 10:50 a na Stanstede bude pristávať o 12:15.  Večerná rotácia je zatiaľ po všetky dni plánovaná bez zmeny s lietadlom bázovaným v Bratislave.

 

Akým spôsobom Ryanair využije uvoľnenú kapacitu lietadla bázovaného v Bratislave zatiaľ nie je známe.