Gruzínske aerolínie od začiatku letného letového poriadku končia s letmi do Viedne a prekvapivo ich prekladajú do Bratislavy. Stali sa tak prvým dopravcom ktorý sa k takémuto kroku odhodlal.

 

O tom, že existuje reálny záujem o túto linku sa v médiách vyjadroval už bývalý riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík a bola aj témou počas minuloročnej oficiálnej návštevy gruzínskeho prezidenta na Slovensku. Dôvodom preloženia linky je s najväčšou pravdepodobnosťou snaha Austrian Airlines vytlačiť viacerých dopravcov z liniek smerujúcich na východ. Rakúskeho dopravca pritom nemá záujem uzavrieť dohody umožňujúce bezproblémový transfer cestujúcich Georgian Airways na linky Austrianu.

 

Od 28. marca tak Embraer 190 tejto spoločnosti uvidíme 2x týždenne v Bratislave a to každý štvrtok a nedeľu. Let z Tbilisi by mal v Bratislave pristávať o 18:20 a spiatočný let by mal odlietať o 19:20. Lety sú už dostupné cez viaceré globálne rezervačné systémy a cena spiatočnej letenky začína už na úrovni 157 EUR vrátane letištných poplatkov.