Do priameho boja s írskym Ryanairom sa od leta 2018 pustí maďarský nízkonákladový dopravca Wizzair. Od 20. júna totiž Wizzair začne 7x týždenne lietať z Bratislavy na londýnske letisko Luton.

 

Wizzair sa dosiaľ vyhýbal priamej konkurencii s Ryanairom z Bratislavy a prevádzkoval prioritne linky, o ktoré nemal Ryanair priamy záujem a koncentroval sa prioritne na rôzne etnické skupiny, ktoré žijú a pracujú vo Viedni. Priame lety do Londýna však budú zaujímavé prioritne pre cestujúcich zo Slovenska a mali by vrátiť konkurenciu na linku na ktorej dominoval Ryanair, čo dlhodobo viedlo k zvýšeniu cien leteniek na tejto linke. Je pravdepodobné že írsky dopravca bude na tento krok reagovať - či už svojou cenovou politikou alebo aj navýšením počtu letov z Bratislavy.  

 

Lety budú prevádzkované lietadlom bázovaným na letisku v Lutone a do Bratislavy budú odlietať o 10:15 s príletom v Bratislave o 13:35. Spiatočný let bude z Bratislavy odlietať o 14:05 a v Londýne bude prístávať o 15:20. Lety zatiaľ nie sú v predaji na stránke dopravcu, avšak ceny leteniek by podľa dopravcu mali začínať už od 29,99 EUR.