Bratislavskému letisku sa darí nadviazať na úspešný záver roka 2017 a darí sa mu rásť aj v prvom mesiaci nového roku. Výrazne vzrástol nielen počet cestujúcich ale aj preprava nákladu. 

 Počet cestujúcich pritom za január dosiahol historicky druhú najlepšiu hodnotu a zastavil sa na čísle 116 882 cestujúcich. Oproti minuloročnému januáru, kedy letisko využilo 98 716 cestujúcich je to nárast o 18%. Pripomíname že letisku sa začiatok minulého roka nevydaril, pričom za prvých 5 mesiacov počet cestujúcich stagnoval a výraznejšie sa zvýšil až od júna. Úspešný začiatok roka tak môže bratislavskému letisku výrazne pomôcť dosiahnúť vyníkajúce celoročné výsledky, ku ktorým by mala prispieť aj nová linka Wizzairu do Londýna. Na nej bude od letného letového poriadku nasadzovaný väčší Airbus 321 s kapacitou až 231 miest a odhaduje sa že len táto linka prinesie letisku vyše 100 000 cestujúcich v tomto roku. 

Pozitívne sa vyvíjal aj počet letov, ktorý vzrástol o 17% na hodnotu 1665 letov či preprava nákladu, ktorá vzrástla v januári o 11% na 2025 ton.

Medzimesačné porovnanie počtu cestujúcich

{AimyChartsMonth} view:test3 {/AimyChartsMonth}