Obrovské prekvapenie v znovuotvorenom konkurznom konaní rakúskej leteckej spoločnosti Niki. Britsko-španielska skupina IAG nakoniec Nikiho nedostane. Ten putuje späť do rúk zakladateľa spoločnosti Nikiho Laudu, ktorý podal ponuku na kúpu svojej bývalej spoločnosti spoločne so skupinou Thomas Cook.


Rozhodol o tom rakúsky konkurzný súd v Korneuburgu, ktorý začal opätovné konkurzné konanie po tom, čo nemecký krajský súd rozhodol, že konkurzné konanie v Nemecku je neprípustné nakoľko Niki je rakúska spoločnosť. Rozhodnutie podať konkurzné podanie na Nikiho v Nemecku pritom bola už od samého začiatku kritizované ako neprípustné. Príklep v ňom dostala skupina IAG, ktorej dcérska spoločnosť Vueling mala záujem prevziať prevádzku Nikiho. S týmto rozhodnutím sa stotožnili aj zástupcovia zamestnancov, ktorí sa po včerajšom rozhodnutí rakúskeho konkurzného súdu vyjadrili prekvapene a očakávajú masový odchod zamestnancov. Zástupca odborovej organizácie Stefan Tankovits dokonca pred včerajším rozhodnutím konkurzného správcu varoval, že v prípade ak Nikiho získa Lauda, tak odíde väčšina z 220 pilotov, ktorý medzičasom beztak dostali ponuky od iných spoločností.

Lauda plánuje prevádzku Nikiho obnoviť už do mesiaca, pričom ako základ bude slúžiť jeho súčasná spoločnosť Lauda Motion, ktorá sa špecializuje na prepravu VIP klientely. Zároveň chce Lauda z Nikiho opäť vybudovať spoločnosť, ktorá sa bude koncentrovať primárne na rakúskych klientov a upustí tak od nedávnej stratégie, ktorá značnú časť prevádzky koncentrovala v Nemecku. Niki bude po novom disponovať flotilou 16 lietadiel, ktoré sa podarilo v značnej miere už presunúť do Viedne.