Konkurenčný boj medzi Ryanairom a Wizzairomm začína naberať na obrátkach. Ryanair totiž od začiatku letného letového poriadku začne lietať na Ukrajinu, odkiaľ pridá 15 nových spojení. Medzi nimi je aj nová linka z Bratislavy na kyjevské letisko Borispol.

 

Nová linka z Kyjeva tak bude konkurovať tej súčasnej, ktorú prevádzkuje úspešne Wizzair na mestské letisko Žuljany. Ryanair linku z Bratislavy bude prevádzkovať 3x týždenne od 28. októbra vždy v pondelok, piatok a nedeľu. Linka bude prevádzkovaná lietadlom bázovaným v Bratislave, ktoré bude do Kyjevu odlietať o 8:00, spiatočný let bude v Bratislave pristávať o 12:25.

Ryanair sa pritom už častejšie pokúšal o vstup na Ukrajinu, no doteraz tieto snahy stroskotávali na neochote letiska Žuljany súhlasiť s podmienkami dopravcu. Ryanair tak lety bude prevádzkovať z letiska Borispol, ktoré má značné voľné kapacity a snaží sa získať ďalších dopravcov v snahe zvýšiť počet cestujúcich. Letisko Borispol je vzdialené približne 45 kilometrov od centra Kyjeva, pričom cesta naň môže zabrať aj vyše hodinu. Žuljany naopak sú mestským letiskom, ktoré je kvázi v intraviláne Kyjeva a je veľmi ľahko dostupné. 

Okrem letov do Bratislavy spustí Ryanair z Kyjeva lety do ďalších 7. miest - konkrétne ďo Londýna, Štokholmu, Vilniusu, Vroclavy, Varšavy, Gdansku, Krakova, Poznane a Barcelony. Zároveň spustí z Lvova lety do Londýna, Varšavy, Memmingenu, Dusseldorfu a Krakova.

Ryanair by všetky linky ako aj bližšie detaily mal ohlásiť zajtra na tlačovej konferencii v Kyjeve.