Dopad epidémie koronavírusu sa čoraz viac prejavuje v zníženom dopyte po cestovaní aj v rámci Európy. Letecké spoločnosti tak pokračujú v redukciách ponúkanej sedačkovej kapacity aj na linkách ktoré nesmerujú do Talianska. Rakúsky dopravca Austrian Airlines dnes oznámil približne 20% redukciu na európskych linkách (nad rámec už zredukovaných letov do Talianska).

 

Redukcie sa týkajú poväčšinou vnútroeurópskych liniek, vrátane vnútroštátnych spojov v Rakúsku. Austrian zároveň uzemní 12 lietadiel na krátke a stredné trate (ERJ-195 a Airbusy 319/320/321). Už doteraz z prevádzky stiahol 2 diaľkové lietadlá ktorými prevádzkoval linky z Viedne do Číny.  So zamestnancami sa chce medzičasom dohodnúť na skrátenom pracovnom úväzku alebo neplatenej dovolenke.

Škrty v letovom poriadku sú súčasťou väčšej redukcie letov v rámci Lufthansa Group, do ktorej patria aj spoločnosti Swiss, Eurowings či Brussels airlines. V celom koncerne Lufthansa Group uzemnia dopravci celkovo 150 lietadiel pre redukcie spôsobené šírením koronavíru.

Cestujúcim bude ponúknuté iné lety, bezplatná zmena rezervácie na iný termín alebo storno leteniek.