Napriek včera ohláseným opatreniam Rakúskej vlády, ktoré zahŕňajú zvýšenie letiskových poplatkov ako aj zavedenie minimálnej ceny, pokračuje Wizzair v expanzii na viedenskom letisku. Dnes ohlásil spustenie 4 nových liniek.

 

Novými destináciami z Viedne sú Bukurešť, Barcelona, Mahon (Menorka) a Santorini. Lety do Bukurešťi a Barcelony budú prevádzkované od 15. júla 5x týždenne, Mahon bude prevádzkovaný 2x týždenne od 17. júla a Santorini 2x týždenne od 18. júla.

Ceny leteniek do Bukurešti a Barcelony začínajú na úrovni 19,99 EUR, Mahon a Santorini začínajú už od 29,99 EUR. Dopravca sa tak zatiaľ neriadi ohlásenou anti-dumpingovou reguláciou a s najväčšou pravdepodobnosťou pri ohlásených cenách neráta ani so zvýšenými letiskovými poplatkami.

Wizzair v posledných dňoch ohlásil veľké množstvo nových liniek z viacerých destinácii. Čelí pritom kritike, že do predaja spustil lety do destinácii, v ktorých naďalej platia karanténne opatrenia a je otázne, či sa lety vôbec uskutočnia. Wizzair je pritom jedným z dopravcov ktorý výrazne spomalil refundy leteniek cestujúcim, ktorých let bol zrušený. Na základe vyjadrení dopravcu na ich stránke na Facebooku, je minimálna čakacia doba na vrátenie peňazí 60 dní, prítom sa nájdu cestujúci, ktorým neboli vrátené peniaze od polovice marca.