Rakúska spoločnosť Anisec GmbH, ktorú cestujúci poznajú skôr pod menom Level je insolventná. Stala sa tak ďalšou leteckou spoločnosťou ktorá pre krízu spojenú epidémiou Covid-19 musela ukončiť svoju prevádzku.

Pre cestujúcich, ktorí mali na lety Levelu zakúpené letenky to znamená že s takmer istotou o svoje peniaze prídu. Šanca na vrátenie peňazí v insolvenčnom konaní je minimálna. V prípade, že cestujúci zakúpili letenky prostredníctvom kreditnej platobnej karty, môžu transakciu reklamovať prostredníctvom svojej banky. V rámci pravidiel platobných kariet má v prípade že spoločnosť nedodala službu nárok na vrátenie plnej sumy za letenky.

Wizzair zároveň ohlásil že cestujúcim ktorí mali zakúpené letenky na Level ponúkne letenky za 9,99 EUR na svoje lety do destinácii ktoré prevádzkoval aj Level. 

Level prevádzkoval flotilu Airbusov A321 a A320 z bázy vo Viedni a primárne sa preslávil akciou na letenky za 1 cent vrátane letištných poplatkov, ktorú spustil na začiatku svojej prevádzky v roku 2018. Napriek tomu táto sympatická spoločnosť od samého začiatku bojovala so slabým dopytom a nevedela dlhodobo konkurovať Ryanairu a Wizzairu. Vzhľadom na cenovú vojnu týchto dvoch nízkonákladových spoločností sa Level pokúšal upraviť svoj obchodný model a koncentrovať sa čiastočne na charterové lety pre rakúske cestovné kancelárie a patrične zredukoval svoje pravidelné linky z Viedne.

O prácu príde cca 200 zamestnancov spoločnosti. 

V ohrození je aj prevádzka diaľkových letov pod značkou Level z Paríža a Barcelony. Koncern IAG pod ktorý Level patrí plánuje v rámci krízy pristúpiť k šetreniu a svoj nízkonákladový experiment pošle s najväčšou pravdepodobnosťou tiež do konkurzu.