Ryanair ako materská spoločnosť Laudamotion preberá od svojej rakúskej dcéry takmer všetky jej lety. Tie budú prevádzkované v budúcnosti už ako lety Ryanairu pod ich IATA kódom FR. 

Do obchodnej značky Lauda už nebude Ryanair podľa všetkého ďalej investovať. Neznamená to však že na oblohe neuvidíme Airbusy s veľkým nápisom Lauda na trupe. Tie budú totiž naďalej prevádzkovať lety pod hlavičkou Ryanairu z báz vo Viedni ako aj z báz v Nemecku a na Mallorke. Laudamotion tak bude v budúcnosti fungovať na báze ACMI prenájmu lietadiel pre Ryanair a komerčná prevádzka letov pod touto obchodnou značkou bude utlmená na minimum.

V budúcnosti budú všetky lety z Viedne predávané ako lety Ryanairu, prevádzkované spoločnosťou Lauda.  Rovnaký osud podľa všetkého postihol aj odnože Buzz a Malta Air, ktoré budú rovnako len ACMI prevádzkovateľmi letov ktoré budú predávané Ryanairom. Tieto zmeny tak podľa všetkého de facto končia stratégiu Ryanairu prevádzkovať na lokálnych trhoch lety pod inou značkou. Všetky dcérske spoločnosti su tak degradované len na úroveň ACMI poskytovateľa akým je napr. aj slovenský AirExplore a tým pádom sú v prípade potreby aj veľmi ľahko nahraditeľné (napr. v prípade tarifného konfliktu s odbormi).

Cestujúci, ktorí mali zakúpené letenky na lety s Laudamotion by mali v najbližších dňoch dostať oznámenie o tom, že ich lety boli zmenené na lety Ryanairu. Okrem zmeny čísla letu by však dopad na cestujúcich mal byť minimálny, nakoľko naďalej poletia lietadlami Laudu.

Ryanair zároveň oznámil že v rámci znižovania nákladov prepustí celkovo 94 zamestnancov. Jedná sa primárne o zamestnancov ktorí nesúhlasili s uzatvorenou kolektívnou zmluvou, ktorú dopravca minulý týždeň po dlhých rokovaniach uzavrel s odbormi.