Len pár rokov dozadu upravoval Austrian Airlines sfarbenie svojich lietadiel. Za prísneho utajenia sa v marci 2015 v bratislavskom paintshope spoločnosti AirLivery aplikovalo nové sfarbenie na prvý Airbus 321. Dnes ohlásil rakúsky dopravca opätovnú zmenu sfarbenia.

 

Nové farby Austrianu prinesú viacero úprav. Názov spoločnosti bude na trupe lietadiel napísaný podstatne väčšími písmenami, porovnateľnými napr. s Emirates. Výraznejšie zmeny prinesie zadná časť lietadal, kedy bude mierne upravený dizajn na smerovke, pričom červená farby bude pokračovať aj dole na trup lietadla. Naopak podľa dnes zverejnených vizuálov nebudú motory červené ale čisto biele.

Ako prvé lietadlo by sa v nových farbách mal ukázať najnovší prírastok do flotily rakúskeho dopravcu - Boeing 777-200 registrácie OE-LPF, ktorý sa v súčasnosti nachádza v Hong Kongu, kde prechádza údržbou a aplikované budú aj nové sfarbenie dopravcu. Jeho prílet do Viedne sa očakáva začiatkom mája (predbežný termín je 9.5.).

Paradoxne, dopravca počas zimných mesiacov prestriekal značnú časť flotily do dnes už neaktuálnych farieb v bratislavskom paintshope. Posledný Airbus sa v Bratislave striekal pred niečo vyše mesiacom.

40863515614 4275e5aa1d k

Foto: Austrian Airlines