Aj počas mája a júna pokračoval výrazný rast prepravných výkonov na bratislavskom letisku. Aj v máji aj v júni sa čísla blížili k historickým rekordom, pričom v júni letisko v Bratislave využilo najviac cestujúcich v jeho histórii. 

V máji využilo letisko o 22% viac cestujúcich ako v minulom roku, čo pri počte 158 995 cestujúcich predstavuje nárast o približne 29 tisíc. V júni počet cestujúich vzrástol až o 26% na 236 133 cestujúcich a dosiahol tak historicky najvyššiu júnovú hodnotu v histórii letiska. V porovnaní s minuloročným júnovým výsledkom to predstavuje nárast o niečo vyše 49 tisíc cestujúcich a svedčí aj o úspešnom začiatku tohtoročnej charterovej sezóny. 

Za prvý polrok tak letisko Bratislava dosiahlo druhý najlepší výsledok v svojej histórii a s celkovo 901 563 cestujúcimi dosiahlo oproti rovnakému obdobiu minulého roka nárast o 22,5%, pričom počet cestujúcich vzrástol o takmer 166 tisíc. Aj ak by sa rast v druhom polroku zastavil, letisko by presiahlo úroveň 2,1 milióna cestujúcich. V druhom polroku však môžeme očakávať pokračovanie rastu počtu cestujúcich, pričom naše aktuálne hodoty hovoria jasne - rekord počtu cestujúcich z roku 2008 tento rok padne a letisko môže očakávať vyše 2,25 milióna cestujúcich. Len mierne pritom tento výsledok ovplyvní ukončenie linky Wizzairu medzi Bratislavou a Varšavou.

Pokračuje pritom aj rast počtu letov, ktorý sa v máji aj v júni zvýšil o 16%. Preprava nákladu počas letných mesiacov mierne klesá a tak sa v júni už nepodarilo dosiahnuť májový 16% nárast, no s piatimi percentami sa letisku podarilo dosiahnúť stále pozitívny výsledok.

Medzimesačné porovnanie

{AimyChartsMonth} view:test3 {/AimyChartsMonth}