Historicky prvé chartrové lety s dovolenkármi do prímorských destinácii by mali byť v roku 2019 prevádzkované z piešťanského letiska.

Aj v minulosti síce z letiska Piešťany boli prevádzkované šnúry charterových letov, boli to vždy lety pre cestujúcich ktorí smerovali do svetoznámych piešťanských kúpelov. Doteraz však žiadny touroperátor počas letnej sezóny nevyužíval letisko v Piešťanoch na lety pre slovenských dovolenkárov. 

To by sa malo zmeniť od 26. mája 2019, kedy pre cestovnú kanceláriu Happy Travel bude z Piešťan do Antalye prevádzkovať šnúru 19 letov spoločnosť Atlas Global lietadlami Airbus 319/320/321. Lety budú prevádzkované vždy v nedeľu a na celkovo 19 letoch by malo byť prepravených cca 8000 cestujúcich.

Finalizujú sa aj lety z Piešťan do Egypta, jednania sú podľa našich informácii vo finálnej fáze. Prevádzkovať by ich mal niektorý z egyptských dopravcov s lietadlami typu Boeing 737-800.

Pokiaľ sa lety zrealizujú, mohol by tento rok pre letisko v Piešťanoch byť prelomovým nielen čo sa týka počtu prepravených cestujúcich. Letisko by sa tým pádom mohlo stať akousi alternatívou pre dovolenkárov z Trnavského, Trenčianskeho a Žilinského kraja, ktorí v súčasnosti využívajú lety odlietajúce z bratislavského letiska. Dlhodobým trendom pritom je, že cestovné kancelárie sa snažia zaujať klientov tým, že ponúkajú čoraz viac odletov z regionálnych letísk ako Sliač či Poprad.