Vznikajúca slovenská letecká spoločnosť Blue Slovakia sa už dlhšie môže pochváliť svojim vzorovým prístupom k svojim zákaznikom na sociálnych sieťach. Nečudo že dopravca sa rozhodol v tomto trende pokračovať a rozšíriť integráciu sociálnych sietí ako svetovo prvý dopravca aj na paluby svojich lietadiel.

Nášmu investigatívnemu žurnalistovi Vincovi Vážnemu sa podarilo získať exkluzívne zábery z prvého lietadla L410-UVP-E Turbolet nového dopravcu. Na fotke je jasne vidieť že panel nad sedadlami cestujúcich okrem možnosti zapnúť či vypnúť svetlo, či privolať stewardku umožňuje pridať aj Like. Z fotky je jasne viditeľné že nové lietadlá budú mať na palube aj Wifi.

Cestujúci tak bude môcť okamžite ohodnotiť kvalitu služieb nového dopravcu, čo má slúžiť aj ako motivačný faktor pre prácu stevardiek, ktorých úsilie poskytnúť cestujúcim čo najvyšší komfort a bezpečie je častokrát prehliadnuté. Vďaka Wifi sa o "Lajku" dozvie aj súčasný tím dopravcu pre sociálne médiá a môže naň okamžite reagovať.

Bohužiaľ, zatiaľ dopravca nenašiel spôsob ako by bolo možné pridávať za letu komentáre, čo však neprekvapuje, nakoľko táto možnosť je takmer nemožná aj na facebookovom profile dopravcu. Kedy budeme môcť túto funkcionalitu vyskúšať na niektorom lete dopravcu sa nášmu investigatívnemu tímu zatiaľ nepodarilo zistiť. V prípade nových faktov budeme túto správu aktualizovať.